KleurenBlind
KleurenBlind

Archief > ter naslag > Clever Colours is opgehouden te bestaan.

Toets inkleuren

Aardrijkskunde toets

Dat was de opdracht van de aarderijkskunde toets. "Kleur de provincies van Nederland in met de juiste kleur per provincie.". De zoon van Brigitte de Koning kan lezen. Hij weet welke kleur elke provincie moet krijgen, maar kan niet altijd zien welk potlood dit moet zijn. Daarom vraagt hij een klasgenootje om het juiste kleur potlood aan te wijzen. Maar tijdens een toets mag je niet praten en krijgt haar zoon hiervoor een waarschuwing. Hoe heeft Brigitte dit voor haar zoon opgelost?

De oplossing

De vader van Brigitte is kleurenblind. En haar zoon wees op jonge leeftijd bij de groentenboer spruiten aan, maar sprak over aardbeien. Het was al snel duidelijk dat haar zoon ook kleurenblind was. En zijzelf draagster van kleurenblindheid (zie erfelijkheid). Ze was dus bekend met kleurenblindheid en dat bracht haar tot de oplossing: de naam van kleur op het potlood zetten. En niet alleen op potloden, maar ook op stiften. Clever Colours was geboren. Zo kon haar zoon de kleuren toch zien. Hiermee bied het ouders, maar zeker ook scholen, een eenvoudige manier om hun kind of leerling te helpen. Onder andere bij aardrijkskunde of bij het onderstrepen lidwoorden (groen) en werkwoorden (blauw) tijdens Nederlandse les.

stiften met de naam van de kleur eroppotloden met de naam van de kleur erop

Clever Colours

Sinds 2012 zijn de potloden en stiften verkrijgbaar en inmiddels zijn er al honderden setjes verkocht. [De potloden en stiften van CleverColours zijn niet meer verkrijgbaar - red]

Leuke ervaring

Een opa die kleurenblind is, stuurde Brigitte een e-mail om de potloden en stiften te bestellen. Ze waren niet voor hem, maar voor zijn kleinzoon. Die was namelijk ook kleurenblind. Van opa dachten de klasgenoten in zijn jeugd dat hij geen kleuren kon onthouden, want opa kleurde de Sinterklaas en de Kerstman soms groen. Dit tot grote hilariteit van zijn klasgenoten. Met de potloden en stiften van Brigitte kan zijn kleinzoon Sinterklaas en Kerstman gewoon rood kleuren.

Bedrukken

Hieronder een filmpje van het bedrukken van de potloden

Klik op om het filmpje te starten.

Naar blog overzicht

☰ menu